Skip to main content

School 2 School Vandinitiativ

Af Walking for Water, Danmark, og ECO Rural Water Solution, Sierra Leone

HVAD:

S2SWI er et WASH udviklingsprogram med det formål at etablere håndborede brønde og enkle lokalt fremstillede håndpumper til 20 skoler i Sierra Leone, der har begrænset eller ingen adgang til rent vand.

HVORDAN:

Danske skoler finder selv på kreativ vis en måde at indsamle 3.500 kr. på, hvilket er det beløb, som det koster at bore en brønd til en skole i Sierra Leone. Skolen der vil til gengæld sende breve, videoer og billeder, der viser den positive forskel, som brønden udgør i deres dagligdag.

HVORFOR:

Vandforsyningen i Sierra Leone er kendetegnet ved begrænset adgang til rent drikkevand. Trods initiativer fra regeringen og fra talrige NGO’er, er adgangen til vand ikke blevet forbedret ret meget siden afslutningen af borgerkrigen i Sierra Leone i 2002. Den har ikke formået at bevæge sig over 50 %, og i nogle områder falder vandadgangen endda.

I disse områder er elever ofte nødt til at vandre lange stræk for at få adgang til vand fra vandløb og lignende, der ikke er beskyttet mod vandforurening. Således kommer mange elever først sent til skole, og de er sårbare overfor sygdomme og i risiko for at blive overfaldet på vejen for at hente vand.

HVOR:

Republikken Sierra Leone er et land på den sydvestlige kyst af Vestafrika. Det grænser op til Liberia mod sydøst og til Guinea mod nordøst. Sierra Leone har tropisk klima med både savanne og regnskov. Befolkningstallet ligger på 6.624.933 (pr. juli 2020).

HVEM:

Ifølge tal fra JMP fra 2017 har 58 % af befolkningen adgang til i det mindste en basal vandforsyning (improved source indenfor 30 minutter tur-retur).

S2SWI retter sig mod skoler i lokalsamfund, der har begrænset adgang til rent drikkevand (improved source længere væk end 30 minutter tur-retur), eller hvis vandadgang er forurenet.

S2SWI ANSØGNING FOR SKOLER I SIERRA LEONE (MODTAGERE)

Skoler i Sierra Leone kan ansøge ved at udfylde denne blanket

S2SWI ANSØGNING FOR SKOLER I DANMARK (GIVERE)

Skoler i Danmark kan ansøge ved at udfylde denne blanket

Interessenter

Walking for Water

Walking for Water (W4W) er en NGO etableret i Danmark i 2015. Organisationen specialiserer sig i at rejse midler til vandforsyningssystemer i Afrika, og har med succes etableret projekter og Tanzania, Sierra Leone, Liberia, Ghana og Nigeria.

ECO Rural Water Solution

ECO Rural Water Solution (ERWS) er en social bevidst virksomhed etableret i Sierra Leone i 2016. De specialiserer sig i billige og enkle håndborede brønde og håndpumper, kendt som SL pumper, som er fremstillet af materialer, som er tilgængelige lokalt. Sidens deres grundlæggelse har de bygget tæt på 400 projekter over hele Sierra Leone sammen med organisationer som GIZ og UNDP.

Danske skoler

Danske skoler kan ansøge om at deltage i programmet ved at finde på kreative måder at rejse 3.500 kr. på. Et beløb, som netop fuldt ud finansierer en brønd til en værdigt trængende skole i Sierra Leone.

Skoler i Sierra Leone

Skoler i Sierra Leone med mindst 200 elever og personale, der kommer dagligt, og som har begrænset eller meget begrænset adgang til vand (by JMP global monitoring ladder for drinking water services) kan ansøge om at få en billig håndboret lukket brønd med cement gulv, cirkel væg og en håndpumpe, der er fremstillet af lokalt tilgængelige materialer.

Interessenternes ansvarsområder

W4W

 • At modtage ansøgninger fra skoler i Sierra Leone igennem ERWS
 • At acceptere eller afslå ansøgningerne baseret på ovennævnte kriterier
 • At finde danske skoler, der vil sponsorere projekterne
 • At modtage de donerede midler fra de danske skoler
 • At sende billeder af de færdiggjorte brønde og påskønnelsescertifikat til de danske skoler 

ERWS

 • Aktivt at søge værdigt trængende skoler i Sierra Leone og informere dem om projektet
 • At vejlede og guide skolerne i at udfylde ansøgningsblanketten
 • At tjekke ansøgningerne og sende dem videre til W4W for endelig godkendelse, hvis de overholder de opstillede kriterier
 • At modtage de donerede midler fra W4W og bygge en håndboret med cementgulv, cirkelvæg og en enkel SL håndpumpe, fremstillet af materialer der er lokalt tilgængelige.
 • At teste vandkvaliteten
 • At oplære modtagerne i brugen og vedligeholdelsen af brønden

Danske skoler

 • At ansøge om deltagelse hos W4W på mail: info@walkingforwater.dkor WhatsApp/Phone: +4550737984
 • At indsamle de fulde beløb på 3.500 kr.
 • At overføre midlerne til W4W
 • At kommunikere med skolen i Sierra Leone (frivilligt)

Skoler i Sierra Leone

 • At sende en ansøgning – inklusiv et billede af alle skolens elever og personaler foran deres nuværende vandkilde og en video, der forklarer situationen – til ERWS på mail: ecowatersolution@gmail.com or WhatsApp: +232 75 904494
 • At sende endnu et billede af alle skolens elever og personaler foran den nye brønd, hvor sponsorens navn står på fronten, og at sende endnu en kort video, der viser den nye brønds indflydelse på skoledagen.
Vil du også bidrage?

Hjælp os ved at lave en donation til os

Hvis du vil donere, kan du gøre det HER

A charity for those less fortunate

Mød os på sociale medier
Walking for Water - CVR. DK36641908 - Holbergsvej 61, 6000 Kolding - P: +45 50737984 (Use WhatsApp) - info@walkingforwater.dk - © 2020