Skip to main content

FÆRDIGGJORT: Brønd og håndpumpe, Ndolai Wai, Sierra Leone

  • Type: Håndboret brønd og SL pumpe

  • Beliggenhed: Ndolai Wai, Sierra Leone

  • Antal mennesker direkte berørt: 240

  • Pris: 550 US$

Sponsoreret af: Pia & Peter
Samlet beløb doneret: $550

Situationen:

Ndolai Wai er en del af Makonkodai landsbyen, som ligger i det landlige distrikt i det vestlige Sierra Leone. Landsbyen ligger ca. 65 km. øst for hovedstaden Freetown.

Med Coronapandemien er behovet for vand blevet endnu større, fordi alle skal vaske hænder ofte. Det har fået landsbyens beboere til at gå til vandløbet oftere end før, men det vandløb, som de er afhængige af, kan ikke give dem rent vand. Det påvirker således deres mulighed for effektiv håndvask, og dermed deres forsøg på at forebygge COVID-19, på negativ måde.

At drikke vand fra vandløb og sumpe fører til sygdom hos mange, og påvirker således arbejdsstyrken såvel som børnenes mulighed for at komme i skole. Det fører til udgifter i forhold til at få behandling for disse vandrelaterede sygdomme, og det er penge, der ellers kunne været gået til at forbedre landsbybeboernes levestandard.

Kvinder må stå meget tidligt op om morgenen for at forsøge at hente vand, før vandløbet uundgåeligt bliver mere og mere beskidt, som dagen går og flere kommer for at hente vand. At starte med at hente vand så tidligt som kl. 6 er også nødvendigt, hvis de skal kunne hente nok vand til dagens fornødenheder og stadig have tid til andre opgaver, såsom arbejde i marken og huslige pligter. At vente på at det bliver deres tur til at få vand, går altid foran alle andre opgaver.

Løsningen:

Landsbyen Makonkodai har omtrent 1100 indbyggere. W4W etablerer i alt 4 brønde fordelt på landsbyens forskellige sektioner. En af disse, Ndolai Wai, er hjem for 240 mennesker.

For 550$ har Pia & Peter doneret en håndboret overdækket brønd med en SL håndpumpe, fremstillet af lokalt tilgængelige materialer af W4Ws partner i Sierra Leone, ESSL. De har boret over 400 brønde af denne type med stor succes. Ndolai Wais befolkning har nu adgang til en offentlig brønd med rent vand. Projektet blev færdiggjort i december 2020.

Vil du også bidrage?

Hjælp os ved at lave en donation til os

Hvis du vil donere, kan du gøre det HER

A charity for those less fortunate

Mød os på sociale medier
Walking for Water - CVR. DK36641908 - Holbergsvej 61, 6000 Kolding - P: +45 50737984 (Use WhatsApp) - info@walkingforwater.dk - © 2020