Skip to main content

FÆRDIGGJORT: Brønd og håndpumpe, Sekul, Sierra Leone

  • Type: Håndboret brønd og SL pumpe

  • Beliggenhed: Sekul Sektion, Sierra Leone

  • Antal mennesker direkte berørt: 220

  • Pris: 550 US$

Sponsoreret af: Forskellige Donorer
Samlet beløb doneret: $550

Situationen:

Sekul er en del af Fomgbo landsbyen, som ligger ca. 40 km. fra Waterloo og ca. 34 km. øst for hovedstaden Freetown.

Den største økonomiske aktivitet i Fomgbo er centreret omkring landbrug. Landsbyen Fombgos beboere tilhører primært den etniske gruppe Loko. Andre minoriteter i landsbyen er bl.a. Limba og Temne.

Fomgbos kilde til vand, der forsyner 900 mennesker, har altid haft rigelig med vand, men det har aldrig været sikkert at drikke. Vandet er ubeskyttet og sårbart overfor forskellige typer forurening, bl.a. afføring fra dyr og giftstoffer fra landbrugskemikalier og husholdningsaffald.

The solution:

Landsbyen Fomgbo har ca. 900 indbyggere. W4W etablerer i alt 4 brønde fordelt på landsbyens forskellige sektioner. En af disse, Sekul, er hjem for 220 mennesker.

For 550$ har Forskellige Donorer doneret en håndboret overdækket brønd med en SL håndpumpe, fremstillet af lokalt tilgængelige materialer af W4Ws partner i Sierra Leone, ESSL. De har boret over 400 brønde af denne type med stor succes. Sekuls befolkning har nu adgang til en offentlig brønd med rent vand. Projektet blev færdiggjort i december 2020.

 

Vil du også bidrage?

Hjælp os ved at lave en donation til os

Hvis du vil donere, kan du gøre det HER

A charity for those less fortunate

Mød os på sociale medier
Walking for Water - CVR. DK36641908 - Holbergsvej 61, 6000 Kolding - P: +45 50737984 (Use WhatsApp) - info@walkingforwater.dk - © 2020